Çocuk Diş Kliniği

Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği), 0-13 yaş grubu çocukların süt ve daimi dişlerinin sağlıklı olarak korunmasını, çürük, travma, kalıtımsal ve benzeri etkenlerin bu dişlerde oluşturduğu sorunların giderilmesini amaçlayan bir anabilim dalıdır. Pedodonti, bebeklik çağından itibaren çocukların ağız-diş sağlığını ve çene-yüz bölgesi gelişimini takip ve tedavi eden, aynı zamanda koruyucu önlemleri de içine alan diş hekimliği dalıdır. Pedodontistler bu dönemde bebek, çocuk ve gençlerin ağız diş sağlığı gereksinimlerine göre önleyici ve tedavi edici her türlü tedavi ve koruyucu uygulamaları gerçekleştirmektedirler.

İlk Muayene

randevusuna gelen hasta, hekime genel sağlık bilgilerini ve diş ile ilgili sorunlarını bildirmek durumundadır. Diş tedavileri çok büyük bir çeşitlilik arz etmekte ve pek çok hastada birden fazla tedavi gereksinimi olabilmektedir. Bu tedavilerin doğru olarak planlanması, daha konforlu ve daha kısa süreli tedavi süreçleri sağlamaktadır. Ayrıca her zaman tam bir tedavi planlaması olanağı bulunmamaktadır. Bu nedenle, hangi tedavilerin öncelikli olarak yapılması gerektiğine bu muayene sırasında karar verilir.
Tedavi planlamasının temeli tanıdır. Doğru bir tanıya ulaşabilmek ve özellikle benzer belirtiler gösteren hastalıkları birbirinden ayırt edebilmek için değişik tetkiklerden faydalanılabilir. Tedavi planı öncesi, bu tetkiklerin planlanması da ilk muayene sırasında olur.
 
Yine planlanan diş tedavilerini olumsuz etkileyen veya diş tedavilerinin olumsuz etki oluşturduğu şeker hastalığı, kalp hastalığı, yüksek tansiyon gibi sistemik hastalıkların varlığı bilindiğinde, hatta şüphelenildiğinde hastayı ilgili uzmana yönlendirmek de ilk muayene sırasında yapılan bir uygulamadır.

İlk Muayene

Çocuklarımız için ilk muayene çok önemlidir.

Randevu Al

Profesyonel Ekibimiz Tarafından Tedavi Olun!

Diş Sağlığı

Diş Sağlığı Implantın bir parçasıdır.

Yer Tutucu Nedir?

Yer tutucu, çocuklarda kullanılan bir yöntemdir. Çeşitli nedenlerle süt dişi kaybı meydana gelir. Yeri boş kalan diş zemini çevresine tutucu adı verilen nesne yerleştirilir. Böylece yandaki dişlerin boşluğa kayması engellenmiş olur.

Yer Tutucu Çeşitleri

  1. Sabit Yer Tutucu Apareyler
  2. Sabit yer tutucular, hareket etmeyen, yapıştırıcı ile monte edilen metal tutucudur. Sadece hekim tarafından takılıp çıkarılabilir.

Hareketli Yer Tutucu Apareyler

Hareketli yer tutucular, sabit tutucular gibi hekim tarafından takılmasına ve çıkarılmasına gerek kalmadan kullanılır. Temizliği ve bakımı da daha rahat yapılabilir.
Hareketli yer tutucular, istenilen zamanda takılır ve çıkarılabilir.

Her Süt Dişi Kaybında Yer Tutucu Gerekli midir?

Zamanından önce kaybedilen süt dişin altındaki daimi dişte kök oluşumu yarıyı geçmiş ise yer tutucuya ihtiyaç duyulmayabilir. Yine kapanış ilişkisine göre diş hekiminin yer tutucuyu gerekli görmediği durumlar olabilir.

Flor uygulaması

Çocuklarda süt dişleri daimi dişler kadar önemlidir. Çocuklarda hem süt dişlerine hem de daimi dişlere yapılan topikal flor uygulaması ile dişlerin güçlenmesi ve çürümeye karşı daha dayanıklı olmaları sağlanır. Flor dişin yapısını güçlendiren bir maddedir. Bu madde uygulandığında, dişin organik yapısıyla etkileşime girerek çürüğe karşı direnci arttırır.

 

Fissür örtücü

Fissür örtücü uygulaması, diş çürümesini önlemek için azı dişlerinde bulunan girintilerin ve oyukların dolgu malzemesi ile kaplandığı bir işlemdir. Bu işlemde kullanılan dolgu malzemesi; dişlerin girintilerine ve oluklarına hızla yapışarak her dişin minesi üzerinde koruyucu bir kalkan oluşturur.  Diş aşısı olarak da bilinen bu işlem sayesinde dişlerin çürümesi önlenebilir.

 

Hareketli apareyler

Hareketli ortodonti apareyleri (ağız içi aparey), sabit apareylerden farklı olarak istenildiği zaman takılıp çıkarılan ve özellikle erken dönem tedavilerde kullanılan ağız içi apareyler arasındadır.  Yer tutucular, pekiştirme apareyleri, çene genişletici apareyler ya da alışkanlık kırıcı apareyler hareketli ortodontik aparey sınıfına girer. Genellikle çene bozukluklarının tedavisinde kullanılan hareketli aparey çeşitleri arasından bazıları hem alt hem de üst çeneye oturur ve tek gövdeli yapılır. Ağız içi hareketli apareyler, üzerine konulan yaylar ve vidalar ile dişleri düzeltirken hastaya da dilediği zaman apareyi çıkarma avantajı tanır. Ağız içi aparey, hekiminiz tarafından tasarlanır ve kısa zamanda en etkin tedavi sağlaması amacıyla kullanılır.

  • Gülüş tasarımı
  • Diş hekimliği
  • Yüze özel ve ideal bir gülüşü sağlayabilmektir.
  • Sağlıklı dişler için Neon Klinik
img-03

Hekimlerimiz;