NEON KLİNİK

Sık Sorulan Sorular

Periodontal hastalığa plakta bulunan bakteriler neden olur. Plak düzenli olarak çıkarılmazsa, taş veya tartar adı verilen kaba, gözenekli bir tortuya kalsifiye olur. Tartar içindeki bakteriyel metabolizma ürünleri diş etlerini tahriş eder, bu da onları kırmızı, hassas, şişmiş ve kanamaya daha yatkın hale getirir.

Sonunda, destekleyici periodontal yapılar parçalanmaya başlar. Bu yavaş sürecin sonucu doku kaybı, kemik kaybı ve nihai diş kaybıdır.

Diş eti hastalığının daha önceki durumlarında (hafif ila orta şiddette periodontitis olarak adlandırdığımız şey), çoğu tedavi ölçeklendirme ve kök planlamasını içerir. Prosedür, diş eti dokusuna bitişik diş yüzeyinden plak ve tartarın çıkarılmasını amaçlamaktadır.

Dişin etrafındaki periodontal cepler temizlenir ve etkilenen tüm kök yüzeyleri dekontamine edilir. Diş eti hastalığının erken nedenlerinin çoğunda, tedavi, diş hekimlerimiz ve hijyenistimiz tarafından yürütülen evde bakım tekniklerinin yanı sıra ölçeklendirme ve kök planlamasının iyileştirilmesini gerektirir.

Daha ileri vakalar cerrahi tedavi gerektirebilir.

Herhangi bir acı çekmiyorsanız, mümkün olan en kısa sürede bizi arayın ve randevu alın, ancak dişi mümkün olduğunca temiz tutmaya çalışın ve o dişi ısırmaktan kaçının. Ağrınız varsa, bizi görmek için acil bir randevu almanız gerekecektir.

Çok hafif parmak basıncı kullanarak dişi normal hizalamaya yeniden konumlandırmaya çalışın, ancak dişi zorlamayın. Dişin hareket etmesini önlemek için ısırın. Diş hekiminiz, dişi gevşek dişin yanındaki iki sağlıklı dişe yerinde atelleyebilir.

Hemen. 30 dakika içinde bir diş hekimine gitmek, bir dişi kurtarmak ve kaybetmek arasındaki farkı yaratabilir. Bir diş nakavt edildiğinde:

  • Acil bir randevu için hemen bizi arayın.
  • Dişi taç ile tedavi edin, kökle değil. Köke (dişin diş etinin altındaki kısmı) dokunmak, kemiğin yeniden takılması için gerekli olan hücrelere zarar verebilir.
  • Kiri temizlemek için dişi sütle hafifçe durulayın. Fırçalamayın.
  • Nemli tutmak için temiz dişi ağzınıza yanak ve diş eti arasına yerleştirin. Dişin kurumasına izin vermemek çok önemlidir.
  • Dişin yaralı kişinin ağzında saklanması mümkün değilse, dişi temiz bir bez veya gazlı bezle sarın ve süte batırın.

Sık Sorulan Sorular